Proiectele noastre:

Proiectul "Hai sa facem Cula COOL"

Inca un monument istoric al tarii noastre a fost inchis si risca sa ajunga in posesia strainilor, ce vin si calca in picioare fara resentimente toate valorile lasate de stramosii nostri. Cula Greceanu, cea mai batrana cula din lantul Maldarasti, si-a inchis portile vizitatorilor de la 1 ianuarie 2019. Proprietarii nu si-au mai primit chiria in valoare de 5 000 lei pe luna inca din 2018 si sunt hotarati sa o vanda. Consiliul Judetean Valcea sustine ca nu are bani care sa acopere chiria sau cumpararea imobilului, asadar le dam cale libera strainilor, dispusi sa o cumpere contra sumei de 400 000 euro. Se pare ca un arhitect american are in plan sa achizitoneze cladirea si sa o transforme in locuinta sau restaurant.

Iata cum falnicul turn construit cu rol de aparare in calea vrajmasilor, a ajuns o cladire neputincioasa, uitata de neamul pe care l-a aparat.

Asiciatia Cultural Turistica Oltenia de Sub Munte, fondata in an centenar, si-a propus sa scoata la iveala toate monumetele Olteniei si sa le aduca in contemporan. Cautand resurse si bazandu-se pe mainile intinse ale iubitorilor de tara, primul proiect indraznet pe care l-am pornit are ca obiectiv salvarea culei si introducerea ei in patrimoniul UNESCO.

Demersuri:

- Am trimis Ministerului Culturii o scrisoare, cerand ajutorul in derularea proiectului si cautand impreuna solutii pentru salvarea unui bun ce ne reprezinta pe noi, ca popor, recunoscut pentru legendele ce ii stau pe umeri si pentru raritatea unui astfel de monument.

Click aici pentru a vizualiza sau a descarca articolul.

- Am apelat la presa pentru a trage un semnal de alarma catre autoritati si toti cei ce se pot implica in schimbarea deciziilor ce ne-ar putea costa pierderea patrimoniului national.

Click aici pentru a vizualiza sau descarca articolul.

Proiectul Horezu Gift

Horezu Gifts inseamna daruri cu povesti, cu traditie, incarcate de inseamnatate, doldora de sens. Cand alegi sa daruiesti de la Horezu Gifts, inseamna ca iubesti. Accesati site-ul nostru www.horezugift.ro pentru mai multe detalii.

Acesta este un proiect al Asociatiei Cultural Turistice Oltenia de Sub Munte, intemeiat pe un soclu durabil, construit in timp din pasiune si dragoste fata de locuri, oameni si traditii.

Ana, initiatorul proiectului, vorbeste despre acesta ca despre rodul unor iubiri cuibarite in suflet, timp de ani si ani.

,,Este proiectul meu de suflet. Am avut o copilarie frumoasa, pe meleaguri de basm, in inima Olteniei. Crescand pe prispe ce adopastesc mestesuguri, laolalta cu oameni fauritori de arta, am invatat sa iubesc si sa apreciez frumusetea folclorului romanesc. Parasind locurile natale, am luat cu mine, oriunde in lume, traditiile frumoase ce m-au crescut si le-am pus in toate sufletele in care am gasit usi deschise. Azi vreau sa aduc traditia in contemporan, sa gasesc chei pentru usile inchise, sa deschid ochi ce n-au vazut arta in mestesugurile romanesti si sa umplu locuri cu daruri autentice. Horezu Gifts inseamna daruieste autentic, caci autentic e folclorul meu si autentica e dragostea mea pentru el".

Obiectele pe care le vei gasi in oferta noastra au o simbolistica puternica, cu radacini adanci in pamatul fertil al culturii romanesti, devenind astfel purtatoare de ganduri. Fie ca iti doresti sa ai in casa simboluri ale fortei, luminii si fertilitatii, fie ca vrei sa oferi cadouri cu sens, prin care sa transmiti ganduri purtatoare de pace, de iubire sau de noroc, ceramica de Hurez poate fi oricand purtatorul cuvintelor tale nerostite inca.

Evenimente

La Targul handmade organizat pe 5 decembrie 2018 de Jollie Ville, in colaborare cu Business Women Forum Romania, Horezu Gifts a facut arta din ,,a darui". Fiecare exponat este unic si incarcat de o emotie aparte, asa ca nu ai cum sa nu gasesti un cadou pentru cineva special. Daruieste autentic, iubeste autentic!

Acesta este un proiect al Asociatiei Cultural Turistice Oltenia de Sub Munte, intemeiat pe un soclu durabil, construit in timp din pasiune si dragoste fata de locuri, oameni si traditii.

Am participat cu entuziasm la Targul de Craciun organizat de Jollie Ville in colaborare cu Work at Home Moms pe 8 Decembrie 2018, reprezentand ceramica originala de Hurez si aducand aproape de publicul contemporan secrete ale unui mestesug vechi si frumos. Pentru ca Horezu Gifts inseamna povesti cu suflet si pentru suflet, nu putea sa lipseasca din tabloul povestilor frumoase de Craciun.