sâmbătă, iulie 13, 2024
29.9 C
Horezu
29.9 C
Bărbăteşti
30.7 C
Băile Olăneşti

Clubul de Presa „Linșajul și etajul”

Must read

Nicolae Cotruț

Multă lume a fost șocată de modul în care au „dezbătut” știrea morții jurnalistei Iulia Marin cei de la RomâniaTV, derapaj pe care CNA l-a taxat cu 100.000 lei. Pentru a clarifica dinamica RTV, în comparație cu suma asta, postul a încasat pentru o emisiune de aproape o ora cu Viorica Dăncilă pe undeva pe la 100.000 de euro, nu de lei (Recorder). Ceea ce trebuie analizat este atitudinea celor în cauză.

În ședința CNA, V. Ciutacu a declarat: „Nu-s obişnuit să vorbesc în faţa a mai puţin de 350.000 de telespectatori”, fapt care i-a justificat și comportamentul. Cu alte cuvinte, atât timp cât se uită poporul la mine, statul sunt eu. Ulterior, ca sfidarea să fie până la cer, RTV a anunțat că va înființa o bursă pentru tineri jurnaliști cu numele Iuliei Marin. Un fel de „Tolontan a omorât-o și noi îi cinstim memoria, sărăcuța fată!” Toată lumea în șoc, dar nu ne oprim aici.

Pe 3 mai a avut loc „Convenția Națională” a ceva ce se numește „Clubului de Presă”. O organizație care se vrea a fi o copie a fostului Club Român de Presă. Cu ocazia întâlnirii s-a stabilit și conducerea organizației, care este formată din Sorin Roșca Stănescu, condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu executare pentru aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracțional organizat – ironic, nu-i așa? – Răzvan Savaliuc, cel care a declarat în emisiunea lui Ciutacu că nu ar lăsa un om cu probleme psihice să lucreze, Bogdan Comaroni, Cozmin Gușă și Claudiu Asimionesei. Alături de Consiliul de Onoare avem și ziariști „marcanți” precum Anca Alexandrescu, Iosefina Pascal, Sarmiza Andronic.

Nu are rost să folosim artificii retorice în acest context, se subînțelege cu ce se va ocupa această organizație și ce ziariști va proteja. De fapt, ceea ce trebuie înțeles, este că „băieții” au început să strângă rândurile și să calce pe cadavre la propriu, așa cum am văzut, pentru că vin patru rânduri de alegeri. Miza este atât de mare, încât s-au aruncat cu toate forțele în luptă. Episodul Iulia Marin a fost doar o încordare de mușchi, pe care o vor repeta, folosindu-se în continuare de tragedie. Imaginați-vă cum ies Gușă și Stănescu, declamând că treaba lor este ca ziariștii tineri să fie feriți de oameni ca Tolontan, să nu pățească la fel.

mai mult la: republica.ro/clubul-zlinsajul-si-etajul

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Oltenia de sub Munte | Vâlcea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura